1 βαθύ πιάτο με διάφορα τριμμένα τυριά
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200γρ κρέμα γάλακτος
1 σόδα (υγρή)
100γρ βούτυρο λιωμένο
Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το ραντίζουμε με τυριά. Το κάνουμε πλισέ και το βάζουμε στο πυρίμαχο (αβουτύρωτο, και το πυρίμαχο και το φύλλο). Δεύτερο φύλλο ίδια διαδικασία (τυριά - πλισέ – δίπλα από το πρώτο) και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Αν περισσέψουν τυριά τα ρίχνουμε από πάνω.
Ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα, μετά τη σόδα.
Την αφήνουμε να σταθεί περίπου 30’ λεπτά .
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Άλλη εκδοχή
6 φύλλα κρούστας
1 βαθύ πιάτο με διάφορα τυριά τριμμένα
200 γρ.φέτα
5 αυγά
1φλ γάλα
250γρ κρέμα γάλακτος
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ακατάστατα και αβουτύρωτα ένα ένα τα φύλλα και ραντίζουμε με τα τυριά.
Χτυπάμε τ`αυγά με το γάλα και την κρέμα και περιχύνουμε την πίτα.Τ αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να την δούμε να ροδίζει από πάνω.
Η Σέρβικη εκδοχή
1/2κιλό φύλλο κρούστας
500γρ φέτα
6 αυγά
1 1/2φλ γάλα
1/2φλ λάδι
1κσ μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε στα αυγά.
Ρίχνουμε και το λάδι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε ένα φύλλο. Μετά παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε, τα βουτάμε στο μείγμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί πάνω από το στρωμένο φύλο. Κρατάμε ένα για το τέλος.
Όσο μείγμα αυγών-φέτας περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω.
Τέλος στρώνουμε το φύλλο που κρατήσαμε και το λαδώνουμε.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.