2 συσκευασίες ζελέ φράουλα
1 λίτρο γάλα (5φλ)
100γρ κορν φλάουρ (1φλ)
100γρ ζάχαρη (1/2φλ)
1 φλούδα λεμονιού
1 βανίλια
λικέρ (1/4 φλ)
γάλα (μισό φλ)
Ετοιμάζουμε τα ζελέ και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό (όχι να πήξουν).
Κρατάμε λίγο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεα μέχρι να πήξει η κρέμα. Πετάμε τη φλούδα. Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε λικερ με το γάλα και βουτάμε ελαφρά τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε σε ένα σκεύος. Από πάνω τους ρίχνουμε την κρέμα προσέχοντας να καλύψει καλά τα τοιχώματα γύρω γύρω. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα βάζουμε σιγά σιγά το ζελέ. Προσοχή, αν υπάρχει κάπου κενό θα περάσει μέσα το ζελέ.Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ωραία συνταγή αλλά σε μπερδεύει σε κάποια σημεία. Καλύτερη διατύπωση την επόμενη φορά, παρακαλώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήότι μπορούμε κάνουμε...
ΔιαγραφήΤο εφτιαξα και βγηκε υπεροχο .... Το στολισα και με κερασι γλυκο ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανευκολο και τελειο !!!!!
ωραία!! χαίρομαι!!!
ΔιαγραφήΛάθος τα βήματα ,καντε τελευταιο το ζελε αφου έχει κρυωσει για τα καλά η κρέμα για να σας γλυτώσω τον κόπο και την αποτυχία. Αλλιώς θα τρυπήσει το ζελε και θα μπει μέσα, ετσι όπως τα λέει
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογραφία αποδεικνύει ότι το γλυκό έχει επιτυχία ακολουθώντας τα βήματα. Αν φτιάξουμε απ' την αρχή το ζελέ και το βάλουμε στο ψυγείο θα αρχίσει να γίνετε παχύρρευστο. Η κρέμα πρέπει να "ακουμπάει" παντού καλά στο τάπερ. Το ζελέ το βάζουμε αργά αργά και λίγο λίγο μ' ένα κουτάλι.
Διαγραφή