3 αυγά χωρισμένα
2 κσ βούτυρο
2 κσ αλεύρι
1 φλ γάλα
100γρ διάφορα τυριά τριμμένα
αλάτι πιπέρι
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά.
Το σουρώνουμε και κόβουμε αν χρειαστεί τις πολύ μεγάλες φούντες σε μικρότερες.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε τους κρόκους ελαφρά και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα
ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τώρα το μείγμα των κρόκων στην κρέμα. Προσθέτουμε και το τυρί κρατώντας λίγο για πασπάλισμα. Ανακατεύουμε και μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το μπρόκολο μαζί με τα ασπράδια αυγών που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200βαθμούς (αέρα) για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.