του Λουκάκου (παραλλαγμένη)
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
50γρ ρύζι γλασέ (περίπου 1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ μαγιονέζα
1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμόνι
ελαιόλαδο
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο διαλυμένους σε 1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
κοτσάνια από δυόσμο και άνηθο
Στον κιμά ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το 1/3 της ποσότητας της μαγιονέζας, τον άνηθο, το δυόσμο, λίγο λάδι και το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βράζουμε το ζωμό μαζί με τα κοτσάνια του δυόσμου και τον άνηθου, πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ζωμό. Σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρεύουμε τα γιουβαρλάκια.
Όταν είναι έτοιμα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε κουταλιές κουταλιές από το ζωμό σουρώνοντας τον. Για καλύτερη ομογενοποίηση χρησιμοποιούμε minipimer. Επαναφέρουμε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Την επόμενη φορά θα βάλω 1 λίτρο ζωμό.
αγαπημένο φαγητό!!!θα δοκιμάσω οπωσδήποτε και την δική σου παραλλαγη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δικό μου αγαπημένο! Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφή