Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό ή κοχύλι

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 · Posted in ,

500γρ μακαρονάκι κοφτό ή κοχύλι
1 μέτριο χταπόδι (~700γρ)
1φλ κρασί λευκό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο

Βράζουμε το χταπόδι στο κρασί μέχρι να μαλακώσει.
Κρατάμε το ζουμί που περισσεύει.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε (σε άλλη κατσαρόλα μεγάλη) στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και το ανάλογο βραστό νερό για να μαγειρευτούν. (Η αναλογία νερού ζυμαρικού είναι περίπου 3 νερό 1 ζυμαρικά ανάλογα πόσο al dente τα θέλουμε, οπότε ξεκινάμε με λιγότερο νερό και έχουμε βρασμένο νερό και προσθέτουμε μέχρι να πετύχουμε το ιδανικό βράσιμο του μακαρονιού).
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βάζουμε σε πυρέξ (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο) σε προθερμασμένο φούρνο.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.