500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
5 αυγά
1 1/4 χυμό μανταρινιών
ξύσμα από 3 μανταρίνια
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και διαδοχικά το αλεύρι με το χυμό μανταρινιών ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 45 λεπτά (αντιστάσεις).
Κέικ μανταρινιού
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012
· Posted in
κέικ