100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ κρέμα γάλακτος
100γρ τυρί ρικκότα (ή ανθότυρο)
50γρ τυρί έμμενταλ, τριμμένο
1 αυγό
1 αυγό και λίγο σουσάμι για επικάλυψη
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα τυριά και το αυγό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρότερο μπολ, (η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει) το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Περίπου μισή ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε λίγη λίγη τη ζύμη, κόβουμε με κουπ πατ (τα δικά μας ήταν ζωάκια, λίγο στραβωμένα βγήκαν γιατί τα έφτιαξε παιδικό χεράκι) και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 15 λεπτά.