1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
λίγο λάδι
200γρ μπέικον σε κομματάκια
500γρ μανιτάρια σε φέτες
χυμό ενός λεμονιού
1,5 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
Αλάτι - πιπέρι
Με το χυμό του λεμονιού, το κρασί και το σκόρδο μαρινάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού όλο το βράδυ.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κουνέλι και το μπέικον. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη μαρινάδα και σιγοβράζουμε. Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε λίγο νερό. Κανένα 20λεπτο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα μανιτάρια.
e-syntagokosmos. Από το Blogger.