500γρ αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει
250 γρ. μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
5 Αυγά
2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
5 Αυγά
1 ¼ φλ γάλα
Βανίλια ή ξύσμα Πορτοκαλιού
χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 2κσ κακάο
Βανίλια ή ξύσμα Πορτοκαλιού
χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 2κσ κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα -ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνουμε τη μισή ζύμη, συνεχίζουμε με το μείγμα με το χρώμα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά». Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 45λεπτά.