(της XanVal)
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο
1 κρέμα γάλακτος (200ml)
τυριά διάφορα (ότι μας αρέσει και κατά βούληση η ποσότητα)
1 αυγό
πιπέρι
αλάτι ανάλογα με το αν δεν είναι αλμυρά τα τυριά μας
λίγο λάδι, λίγο βούτυρο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και τον άνηθο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Ρίχνουμε λίγα τυριά και από πάνω το σπανάκι το οποίο έχουμε στραγγίσει πολύ καλά.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα πάνω από το σπανάκι.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα), για περίπου 30-35λεπτά.