Μισό κιλό συκώτι κομμένο σε λωρίδες
1φλ λευκό κρασί
το χυμό ενός λεμονιού και λίγο ξύσμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκ σκόρδο λειωμένο
ρίγανη
αλάτι πιπέρι
λίγο λάδι
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το συκώτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο ξύσμα από το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε
να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Μόλις μείνει μόνο με το λάδι του είναι έτοιμο.
e-syntagokosmos. Από το Blogger.