1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 μήλα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
50γρ κουκουνάρια
2κσ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
1 κάψουλα βανίλια
Λίγη κανέλα
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και ρίχνουμε και τα μήλα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα μήλα ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κόβουμε το φύλλο στη μέση και το κάθε μισό το διπλώνουμε. Βάζουμε λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε φλογέρα και λαδώνουμε με ένα πινέλο με λάδι την άκρη για να κολλήσει.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα ή ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο
φούρνο για περίπου 25λεπτά.
e-syntagokosmos. Από το Blogger.