Ζύμη
3φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ φυτικό βούτυρο
3κσ ζάχαρη
1 σφηνάκι βότκα
1κγ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1φλ/κι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/3κγ κανέλα
Γέμιση
3 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1κσ μαρμελάδα βερίκοκο
1/2 φλ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης ή σε μίξερ ή με το χέρι μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Κρατάμε λίγη ζύμη (περίπου το 1/3)
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και βάζουμε από πάνω τα φετάκια μήλου.
Κόβουμε μικρά ακανόνιστα σχήματα, με ένα ψαλίδι την υπόλοιπη ζύμη ή την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη (σαν κράμπολ).
Ψήνουμε για 40λεπτά στους 180βαθμούς.
e-syntagokosmos. Από το Blogger.