Καρμπονάρα

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 · Posted in

500γρ μακαρόνια σπαγγέτι
2 κρόκους αυγών
2 ολόκληρα αυγά
100γρ μπέικον
2κσ τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
Αλάτι πιπέρι

Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο λάδι.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και προσθέτουμε το τυρί και πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα φλιτζάνι μακαρονόζουμο. Από αυτό προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των αυγών για να παστεριωθούν σιγά σιγά και να μην κόψουν. (δεν το χρησιμοποιούμε όλο).  Μόλις πάρουμε μια παχύρρευστη κρέμα προσθέτουμε και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο τσουκάλι με τα σουρωμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε ζωηρά.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.