Γλυκό ψυγείου με μερέντα

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 · Posted in ,

40 σαβαγιάρ (2 συσκευασίες, 2x200γρ)
2 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 μερέντα 400γρ
1φλ φρέσκο γάλα
4κσ ζάχαρη άχνη
νυφάδες σοκολάτας
λίγο λικέρ

φρέσκο γάλα και λικέρ για σιρόπι ή σοκολατένιο σιρόπι
με 500ml γάλα , 4κσ κακάο και 4κσ ζάχαρη (ζεσταίνουμε το
γάλα και διαλύουμε σ'αυτό το κακάο και τη ζάχαρη,
αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε)

Πριν χτυπήσουμε τις μορφατ τις τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Την μερέντα την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι ή τη ζεσταίνουμε λίγο το χειμώνα
για να είναι σχετικά ρευστή και να απλώνεται εύκολα.

Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τις μορφατ 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτο. Χαμηλώνουμε
την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας σιγά-σιγά έως 1φλ φρέσκο
παγωμένο γάλα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το λικέρ.

Σε ένα μπολ βάζουμε φρέσκο γάλα και λικέρ, βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε
σε ένα σκεύος (ή σε τσέρκι για σχήμα τούρτας).
Απλώνουμε από πάνω μισή μερέντα και πάνω της τη μισή σαντιγύ. Πάνω στη σαντιγύ πασπαλίζουμε
με νυφάδες σοκολάτας.

Ξανά σαβαγιάρ, μερέντα, σαντιγύ, νυφάδες σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε καλύτερα την επόμενη μέρα.


Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.