Τυρόπιτα τσαλακωμένη ή Πατσαβουρόπιτα ή Τυρόπιτα Σουφλέ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 · Posted in

υπάρχει και σε αυτή την ανάρτηση μαζί με άλλες δύο εκδοχές.
Είναι τόσο δημοφιλής όμως που της αξίζει αποκλειστική ανάρτηση!

500γρ φύλλο κρούστας
300γρ διάφορα τυριά τριμμένα (έμμενταλ, τσένταρ, κασέρι, γκούντα, κεφαλοτύρι)
(γενικά ότι έχουμε αρκεί να μην είναι μόνο γλυκά ή μόνο πολύ αλμυρά τυριά)
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200γρ κρέμα γάλακτος
1 σόδα (υγρή)
100γρ βούτυρο λιωμένο

Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το ραντίζουμε με τυριά. Το κάνουμε πλισέ και το βάζουμε στο πυρίμαχο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν περισσέψουν τυριά τα ρίχνουμε από πάνω. Ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού με ένα κουτάλι. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα. Τέλος περιχύνουμε παντού και τη σόδα.
Την αφήνουμε να σταθεί περίπου 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (αέρα) για περίπου μισή ώρα.








 

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.