Γλυκό Ψυγείου Κορμός κατσαρόλας

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 · Posted in ,


2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 εβαπορέ γάλα
6κσ κορν φλάουρ
6κσ ζάχαρη
2 σοκολάτες κουβερτούρα (250γρ)
125γρ μαργαρίνη
νιφάδες σοκολάτας

1 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1/2φλ φρέσκο γάλα
2κσ ζάχαρη άχνη

Κρατάμε λίγο γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει μαζί με την αντίστοιχη ποσότητα νερού.
Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι
να πήξει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τις σοκολάτες και
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα (σπασμένα σε κομμάτια) με την κρέμα και βάζουμε σε παραλληλόγραμμο σκεύος πατώντας το να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ και την απλώνουμε από πάνω και τέλος τις νιφάδες σοκολάτας.







Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.