Γλυκό ψυγείου με Σαντιγύ και Ζελέ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 · Posted in ,

40 σαβαγιάρ (2 συσκευασίες 2χ200γρ)
2 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 κόκκινο ζελέ
1 κίτρινο ζελέ
1/2γλ φρέσκο γάλα
2κσ ζάχαρη άχνη

φρέσκο γάλα και λικέρ για σιρόπι

Ετοιμάζουμε τα ζελέ σε 2 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν εντελώς.
Πριν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τις μόρφατ 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά προσθέτοντας σιγά σιγά
το 1/2φλ φρέσκο παγωμένο γάλα και τη ζάχαρη άχνη. (Αν θέλουμε τη σαντιγύ πιο γλυκιά προσθέτουμε κι'άλλη ζάχαρη).
Με πιρούνι θρυμματίζουμε πολύ καλά τα δύο ζελέ και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε στη σαντιγύ.
Σε μπολ βάζουμε φρέσκο γάλα και λικέρ, βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε σε σκεύος που μπαίνει στο ψυγείο.
Απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα σαντιγύ-ζελέ και ξανά δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ και το υπόλοιπο μείγμα σαντιγύ-ζελέ.
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε καλύτερα την επόμενη μέρα.








Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.