Εκμέκ καταϊφι

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 · Posted in ,

500γρ καταϊφι
250γρ μαργαρίνη

σιρόπι
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1κσ γλυκόζη

κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο
9 κσ κοφτές κόρν φλάουρ 
3/4 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 κγ μαργαρίνη

σαντιγύ
φυστίκια αιγίνης τριμμένα

Ανοίγουμε πολύ καλά το καταϊφι και το βάζουμε σε ένα ταψί.









Λιώνουμε τη μαργαρίνη, την περιχύνουμε στο κανταϊφι και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά
μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.







Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μετά τον βρασμό αφήνουμε να βράσει για 6 λεπτά.
Το ρίχνουμε στο κανταϊφι και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Σε κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσει να πήζει βάζουμε και τη μαργαρίνη.

Πάνω στο κανταϊφι ρίχνουμε τριμμένα φυστίκια αιγίνης και από πάνω την κρέμα.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με τριμμένα φυστίκια αιγίνης.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.