Τονοπιτάκια

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 · Posted in , ,


Φύλλο κρούστας
2 τόνους 185γρ
2 μικρές τομάτες τριμμένες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ φέτα
1 αυγό
Λάδι για τα φύλλα


Σε μία κουταλιά λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πιεί τα πολλά υγρά. Βάζουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και την φέτα. 

Αν έχει ακόμη υγρά αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν και όταν κλείσουμε τη φωτιά ρίχνουμε και το αυγό ελαφρός χτυπημένο και ανακατεύουμε γρήγορα.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε τα φύλλα στη μέση.

Αλείφουμε με λάδι κάθε φύλλο και διπλώνουμε πάλι στη μέση. 


Ξανααλείφουμε με λάδι. Βάζουμε μία κουταλιά γέμισης και διπλώνουμε σε τρίγωνο.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αλείφουμε και εξωτερικά τα πιτάκια και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 








Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.