Κορμός σκαντζόχοιρος

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 · Posted in , ,

2 πακέτα πτι μπερ (500γρ)
2 κουβερτούρες (250γρ)
250γρ μαργαρίνη
3/4φλ άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι γάλα

για την επικάλυψη
125γρ κουβερτούρα
2κσ μαργαρίνη
3 σμαρτις
αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στα 4 και καβουρδισμένα

Σπάμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη.
Προσθέτουμε το γάλα το κονιάκ και την κουβερτούρα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε στο μείγμα
τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Σε πιατέλα φτιάχνουμε σε σχήμα σκαντζόχοιρου και περιχύνουμε με την κουβερτούρα της επικάλυψης την οποία έχουμε λιώσει και έχουμε ανακατέψει με τις 2κσ μαργαρίνης.
Κολλάμε τα σμαρτις για ματάκια και μυτούλα και καρφώνουμε τα αμύγδαλα για αγκάθια.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.