Καριόκες

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 · Posted in , ,

250γρ βούτυρο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
1κσ κονιάκ
5κσ κακάο
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ αλεσμένα σε σκόνη

500γρ κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
(4 σοκολάτες των 125γρ, συνήθως αρκούν οι 3 οπότε τη μία την έχουμε εφεδρική)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη σοκολάτα).

Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό μέσα σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 5-6 ωρες.







Κόβουμε το ρολό σε φέτες, βουτάμε κάθε φέτα στην κουβερτούρα , την ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα παγώνουμε στο ψυγείο.


Μόλις παγώσουν τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.


17/1/2012 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η επικάλυψη της σοκολάτας γίνεται πιο εύκολα με σπάτουλα σιλικόνης και χρειάζονται μόνο δύο σοκολάτες των 125γρ.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.