Πίτα του βοσκού

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 · Posted in

Κιμά 700γρ
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 ντομάτα
Δάφνη μπαχάρι κανέλα και λίγο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
1/2φλ κόκκινο κρασί
1κγ πελτέ διαλυμένο σε 1φλ νερό
Σοτάρουμε τον κιμά σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο με το κολοκύθι ψιλοκομμένα στο μούλτι.
Βάζουμε και τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Μόλις πιεί όλα τα υγρά, ρίχνουμε το κρασί. Τέλος τον πελτέ με το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45΄περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Είναι έτοιμος όταν δεν έχει υγρά.

Πουρές
πατάτες βρασμένες
Γάλα
Βούτυρο
Τυρί τριμμένο
Απλώνουμε λίγη φρυγανιά σε ένα πυρέξ. Τον κιμά και από πάνω τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30΄.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.