Ψωμάκια Πρωινού

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 · Posted in

Υλικά
500γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
20γρ βούτυρο
25γρ ζάχαρη
12γρ φρέσκια μαγιά
1 κρόκος αυγού
275ml γάλα


Επικάλυψη
1 αυγό ανακατωμένο με 2 κσ. νερό
½ κσ χοντρό αλάτι
1 κσ σουσάμι

Εκτέλεση
Σε μίξερ με γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη,
τη μαγιά, τον κρόκο και το γάλα και ανακατεύουμε με αργή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Όταν μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο την βγάζουμε και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Η ζύμη είναι μαλακιά και απαλή. Την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη με πετσέτα
για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και φτιάχνουμε τα ψωμάκια.
Στο ταψί μας τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σκεπασμένα περίπου 20 λεπτά
και τα αλείφουμε με το αυγό. Από πάνω πασπαλίζουμε το χοντρό αλάτι και το σουσάμι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.