Παλμιέρς

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 · Posted in , ,

1 φύλο σφολιάτα
100γρ ζάχαρη
1/2 κγ κανέλα

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Πασπαλίζουμε τη σφολιάτα με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Το απλώνουμε να πάει παντού με την παλάμη μας και το περνάμε μία με τον πλάστη να κολλήσει. Γυρνάμε το φύλλο και από την κάτω πλευρά και κάνουμε το ίδιο.

Διπλώνουμε τις δύο στενές πλευρές προς τα μέσα περίπου 2εκ. και πατάμε πάλι με τον πλάστη.

Ξαναδιπλώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα και πατάμε με τον πλάστη. Μετά, το τελικό δίπλωμα που πάει η μία πλευρά πάνω στην άλλη, και πατάμε μια τελευταία φορά με τον πλάστη.



Κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας.

Σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί βάζουμε όρθιες τις λωρίδες αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε για περίπου 15λεπτά.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.