1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
250γρ μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2κιλ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1κγ κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
γλάσο
2 φλ άχνη ζάχαρη
3-4κσ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
ή
λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν η ζύμη αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρή αφήνουμε λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ. Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά (ανάλογα και το πάχος που έχουμε κόψει τα μπισκότα.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα.
Για το γλάσο, προσθέτουμε στην ζάχαρη άχνη μία μία τις κουταλιές με νερό μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή. Την μοιράζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από χρώμα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο.
1 ποτήρι ρετσίνα
250γρ μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2κιλ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1κγ κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
γλάσο
2 φλ άχνη ζάχαρη
3-4κσ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
ή
λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν η ζύμη αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρή αφήνουμε λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ. Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά (ανάλογα και το πάχος που έχουμε κόψει τα μπισκότα.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα.
Για το γλάσο, προσθέτουμε στην ζάχαρη άχνη μία μία τις κουταλιές με νερό μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή. Την μοιράζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από χρώμα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο.