Κόκορας παστιτσάδα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 · Posted in


1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα ή 2-3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 συσκ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κανέλα
2-3 γαρίφαλα
1 φύλλο δάφνης

Μακαρόνια χοντρά με τρύπες

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα λίγα λίγα κάθε φορά μέχρι να καβουρδιστούν καλά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν όλα, τα αφαιρούμε και ρίχνουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το συμπυκνωμένο χυμό. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κόκορα στη σάλτσα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την κανέλα, το φύλο δάφνης, τα γαρίφαλα και λίγο νερό μέχρι να σκεπάζει κάπως το κρέας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου μία ώρα (ίσως και παραπάνω) μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ετοιμάζουμε και τα μακαρόνια και σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.



Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.