1/2 φλ ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό
δυόσμο
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλ ζωμό ή νερό
2 αυγά
1/2 φλ χυμό λεμονιού
Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Μόλις βράσει ο ζωμός βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Περίπου 45λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας λίγο λίγο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα κουνώντας το τσουκάλι να πάει παντού.