2&1/4 φλ φαρίνα που φουσκώνει
1φλ καστανή ζάχαρη
1φλ ζάχαρη
2 αυγά
1φλ βρώμη
1φλ ξερά κράνμπερις
1φλ φιστίκια αιγίνης
1φλ λευκή σοκολάτα
2 κάψουλες βανίλιας
1πρέζα αλάτι
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να φουσκώσει.
Τις Βανίλιες και την πρέζα του αλατιού τις ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε την καστανή και την λευκή ζάχαρη στο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Χοντροκόβουμε τη λευκή σοκολάτα, τα φιστίκια αιγίνης και τα κράμπερις.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τα φιστίκια, τη σοκολάτα και τα κράμπερις.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις ανακατεύοντάς το με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Με ένα σκουπ παγωτού βάζουμε μπαλίτσες από το μείγμα σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180βαθμούς για 12λεπτά.
Προσεκτικά με σπάτουλα τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Είναι αρκετά μαλακά μόλις βγουν από το φούρνο αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν. Το εσωτερικό διατηρείται λίγο μαλακό.