3 ποτήρια σπορέλαιο
250γρ μαργαρίνη
1 ποτήρι μπύρα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
400γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγη κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/2κγ σόδα
2 κιλά περίπου αλεύρι και συμπλήρωμα αν χρειαστεί με φαρίνα
Σουσάμι
Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και σιγά σιγά προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το ρίχνουμε στο μείγμα με την μπύρα και τις βανίλιες.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζυμάρι συνεχίζουμε το ζύμωμα
με τα χέρια.
Φτιάχνουμε κουλουράκια τα βουτάμε στο σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς