Μακαρόνια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 · Posted in ,

για τα κεφτεδάκια
300γρ κιμά μοσχαρίσιο
300γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 φέτες ψωμί θρυμματισμένες
ελάχιστο γάλα
2 κσ τριμμένο κεφαλοτύρι
1 αυγό
δυόσμο
αλάτι πιπέρι
2κσ ελαιόλαδο

για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (240γρ)
αλάτι πιπέρι
ελάχιστο λάδι

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί για τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Μόλις πάρει μία βράσει ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στην σάλτσα να μαγειρευτούν.
Ετοιμάζουμε και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.
 
 


Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.