Κοκκινόψαρο Αυγολέμονο

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 · Posted in

1 κοκκινόψαρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

1 αυγό
χυμό ενός λεμονιού

Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το σκεύος και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
Βάζουμε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα λαχανικά.
Μόλις μαγειρευτεί το ψάρι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ σουρώνουμε 2-3 κουταλιές σούπας από το ζωμό του ψαριού.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το αυγό καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το ζωμό στο αυγό με το λεμόνι συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στο τσουκάλι με το ψάρι και κουνάμε όλο μαζί το σκεύος κυκλικά για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο.



Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.