Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 · Posted in ,


1 πακέτο (450γρ) φύλλο κρούστας
400γρ διάφορα τυριά τριμμένα
100γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 1/2φλ φρέσκο γάλα
4 αυγά
πιπέρι
λίγο λιωμένο βούτυρο

Ψιλοκόβουμε 4 φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο
ζαμπόν και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα.
Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ και προσθέτουμε το γάλα.
Χαράζουμε την πίτα, περιχύνουμε με τ' αυγά με το γάλα και αφήνουμε να αποροφήσει η πίτα τα υγρά για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αντιστάσεις).





(συνταγή είναι της Αργυρώς)

3 Responses to “Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ”

  1. Τέλεια φαίνεται! Μ' αρέσει επίσης, που μπορούμε να βάλουμε όποια τυριά μας αρέσουν. Γεια στα χέρια σου.
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ναι είναι από τις συνταγές που αξιοποιούμε και τα περισσεύματα τυριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποσότητα του ζαμπόν μήπως πρέπει να είναι περισσότερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.