Λουκουμάδες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κύβους φρέσκια μαγιά
1 φλ. ρύζι γλασέ και ανάλογο νερό για το βράσιμο του
4 φλ. χλιαρό νερό
μαστίχα κοπανισμένη
μέλι
κανέλα
τριμμένο σουσάμι ή καρύδια
Βράζουμε το ρύζι σε 3 φλιτζάνια νερό (περίπου ίσως και περισσότερο) μέχρι να λιώσει.
Στο ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά.
Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη μαγιά, το βρασμένο ρύζι και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο χλιαρό νερό μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό χυλό.
Ίσως να περισσέψει νερό ή να χρειαστεί λίγο ακόμη.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό λάδι (πρέπει να κολυμπάνε) να κάψει.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το χυλό στη χούφτα μας, την σφίγγουμε και την ποσότητα που βγαίνει από τον αντίχειρα και το δείκτη την κόβουμε με ένα κουτάλι το οποίο βουτάμε κάθε φορά σε ποτήρι με νερό για να ξεκολλάει ο χυλός πιο εύκολα. Γυρνάμε τους λουκουμάδες να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές.
Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένο σουσάμι ή τριμμένα καρύδια και περιχύνουμε με μέλι.