2 φλ φάβα
6 γλ νερό
1 κρεμμύδι ολόκληρο
αλάτι
λάδι και κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Βάζουμε την φάβα (που έχουμε πλύνει πολύ καλά) με το νερό, το αλάτι και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και τη βράζουμε μέχρι να πιει το νερό. Ενδιάμεσα βγάζουμε και τον αφρό που δημιουργείται. Όταν κοντεύει να πιει το νερό πετάμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας ή μινι πιμερ μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Στο σερβίρισμα βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λάδι.