Βασική Ζύμη για Βάφλες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 · Posted in , , ,

 500γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500ml γάλα
250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
250γρ ζάχαρη
5 αυγά
2 κάψουλες βανίλιας
1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ

λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα τις βαφλιέρας

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τ' αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε το μπέικιν στο αλεύρι και αναμειγνύουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το λικέρ και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε
ένα πυκνό χυλό.
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο (και στις επόμενες κατά διαστήματα όποτε δούμε ότι χρειάζεται) με μια κουτάλα της σούπα βάζουμε μείγμα και σκεπάζουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά ώσπου να πάρει χρυσό - καφέ χρώμα η βάφλα.


Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.