Ριγέ γλυκό ψυγείου τύπου cheesecake

Τρίτη 15 Μαΐου 2012 · Posted in ,


Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο
200γρ σοκολάτα γάλακτος

Για την άσπρη κρέμα
300γρ τυρί κρέμα
1/2φλ ζάχαρη άχνη
4κσ φρέσκο γάλα

2φακελάκια γκαρνί σαντιγύ
2φλ φρέσκο γάλα

Για τη σοκολατένια κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 1/2 φλ κρύο γάλα

λίγη ξυσμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα



Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και τ' ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και πιέζουμε καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γκαρνί (ή άλλο είδος σαντιγύς) και σε ένα άλλο χτυπάμε
στο μίξερ το τυρί κρέμα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το γάλα.
Αφήνοντας λίγη σαντιγύ για την επικάλυψη ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγύ στο μείγμα του τυριού.

Απλώνουμε πάνω στο μπισκότο.

Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα και την βάζουμε από πάνω.

Τέλος τη σαντιγύ που είχαμε κρατήσει και την ξυσμένη σοκολάτα.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Η βάση μπισκότου ήταν αρκετά παχιά την επόμενη φορά θα βάλω μισή ποσότητα και κουβερτούρα αντί γάλακτος ή κακάο ή μπισκότα σοκολάτας.
Η σοκολατένια κρέμα χανόταν λίγο, την επόμενη φορά θα βάλω 2 φακελάκια.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.