Κορμός με κρέμα πορτοκάλι

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 · Posted in , ,

παντεσπάνι
4 αυγά
4 κσ ζάχαρη
4 κσ αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού

Κρέμα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
2 φλ πορτοκαλάδα (χυμό ή αναψυκτικό)
2 κσ ζάχαρη

σαντιγί
1 φάκελο garni και ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις
οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Με μίξερ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα το αλεύρι.
Σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε ένα καινούριο αντικολλητικό χαρτί από πάνω και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε το χαρτί στο οποίο ψήθηκε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του νέου χαρτιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε λίγη πορτοκαλάδα και αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Βράζουμε την υπόλοιπη πορτοκαλάδα και ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ξετιλύγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα, ξανατυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί και απλώνουμε τη σαντιγί.









2 Responses to “Κορμός με κρέμα πορτοκάλι”

e-syntagokosmos. Από το Blogger.