Σοκολατένιος Κορμός

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 · Posted in , ,

παντεσπάνι
4 αυγά
4 κσ ζάχαρη
2 κσ αλεύρι
2 κσ κακάο
2 βανίλιες

κρέμα σοκολάτας
3 κσ αλεύρι
2 κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2 κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

σαντιγί
1 φάκελο garni σοκολάτα και ανάλογο γάλα
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
ξύσμα σοκολάτας

Με μίξερ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε ένα καινούριο αντικολλητικό χαρτί από πάνω και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε το χαρτί στο οποίο ψήθηκε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του νέου χαρτιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους με μισό φλιτζάνι από το γάλα. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν καλά στην κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

Ξετιλύγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα, ξανατυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί και απλώνουμε τη σαντιγί και το ξύσμα σοκολάτας.








Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.