Πατατοψωμάκια γεμιστά

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013 · Posted in ,


Η συνταγή είναι από εδώ

500γρ αλεύρι για κάθε χρήση
3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1φλ χλιαρό γάλα
1/3 ποτηριού νερό
1 φακελάκι πουρέ πατάτας
1/2κγ αλάτι
1/2κγ ζάχαρη

για τη γέμιση
κιμά μαγειρεμένο όπως για παστίτσιο
ή τυριά διάφορα

Στο αλεύρι προσθέτουμε τη μαγιά, τις νιφάδες του πουρέ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανοίγουμε λακκούβα στην οποία ρίχνουμε τα αυτά το γάλα, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε  να φουσκώσει.
Μόλις είναι έτοιμη χωρίζουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε κάπως σε πιτούλες και βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας. Κλείνουμε κάνοντας πάλι μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) για μισή ώρα περίπου.

Για τη γέμιση μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσεύματα φαγητών όπως κιμά, κρέας κοκκινιστό,  κοτόπουλο κα.









4 Responses to “Πατατοψωμάκια γεμιστά ”

  1. Μμμμμμμμ...τέλεια η ιδέα σου με τον κιμά και εξίσου τέλειες και οι φωτό! Με έβαλες σε πειρασμό βραδιάτικα! Θα τα φτιάξω και γω έτσι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου περισσέψουν σουτζουκάκια από το μεσημεριανό θα τα ξαναφτιάξω το βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώς σε βρήκα :) πολύ ωραία ιδέα τα γεμιστά σου ψωμάκια!
    καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα και εγώ! … και υπάρχουν πολλές επιλογές για γέμισμα στα ψωμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.