Κρεατόπιτα

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013 · Posted in , ,

της Νταϊάνα Κόχυλα

1/2 κιλό φύλλο για πίτες
1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μικρά κομμάτια
1 φιλέτο στήθος από κοτόπουλο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3-4 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 φλ τριμμένη φέτα
1φλ τραχανά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και τα κρέατα.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και αφαιρούμε το κρέας αφήνοντάς το να κρυώσει.
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό κρέας το οποίο εντωμεταξύ έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά, 2 κουτάλες ζωμό και τη φέτα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα κάθε φορά. Στρώνουμε τη γέμιση γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα που περισσεύουν και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα.
Χαράσσουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) για περίπου 40 λεπτά.

 
 

 


2 Responses to “Κρεατόπιτα”

  1. Καλημέρα καλή χρονιά με υγεία,ευτυχία και αγάπη.Μου άρεσε πάρα πολύ η κρεατόπιτα θα μπει στα υπ΄ όψην.Να είσαι καλά και καλώς σε βρήκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! ο νέος χρόνος να σου φέρει ότι θες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.