Χοιρινό Ρολό

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 · Posted in


1 1/2κιλ. χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλα ανοιγμένη
χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
σκληρό τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι) κομμένο μπαστουνάκια
μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
θυμάρι
μερικές φέτες γαλοπούλα καπνιστή
σπάγκο

λίγο ελαιόλαδο
μία συσκευασία μανιτάρια
λίγο κρασί
1κγ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 1φλ ζωμό ή νερό
αλάτι πιπέρι
1/2 κγ βούτυρο

Αλατοπιπερώνουμε την εσωτερική πλευρά του κρέατος, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και το αλείφουμε με μουστάρδα.
Απλώνουμε στην μία άκρη τις φέτες γαλοπούλας και από πάνω βάζουμε τις πιπεριές και το τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με τον σπάγκο.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά το ρολό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καίμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές.
Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για περίπου 1 και μισή ώρες σε δυνατό φούρνο.

Στο τηγάνι που είχαμε τσιγαρίσει το κρέας σοτάρουμε και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε λίγο κρασί ανακατεύοντας δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσουν οι ουσίες του κρέατος.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε στα μανιτάρια το ζωμό με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε και το μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.

Αφαιρούμε το σπάγκο από το κρέας, κόβουμε σε φέτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.











2 Responses to “Χοιρινό Ρολό ”

  1. Τέλειο,απλό και πεντανόστιμο κυριακάτικο φαγητό.Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι πολύ νόστιμο!!
    Καλή εβδομάδα και σε σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.