Στριφτή Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 · Posted in , ,


1/2 κιλό φύλλο κρούστας
3φλ γάλα
7κσ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ μαργαρίνη
400γρ φέτα
100γρ διάφορα τυριά τριμμένα
3 αυγά
πιπέρι

1 φλ λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Σε κατσαρόλα διαλύουμε το σιμιγδάλι στο γάλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Σε μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε μέσα και τα άλλα τυριά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα
ανακατεύουμε με τα τυριά. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε και το πιπέρι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Αλείφουμε με λίγο λάδι κάθε φύλλο. Βάζουμε κατά μήκος της στενής πλευράς γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε κυκλικά το κάθε ρολό σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Μόλις τοποθετήσουμε όλα τα ρολά αλείφουμε και την επιφάνεια με λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αέρα) για μισή ώρα περίπου.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.