Μικρά Πεϊνιρλί

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012 · Posted in , ,

Υλικά
(για 16 κομμάτια)

1 φύλλο με προζύμι
300γρ διάφορα τυριά τριμμένα
5 φέτες μπέικον
1 αυγό
πιπέρι

Ανακατεύουμε στα τυριά το πιπέρι και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερις οριζόντιες και σε τέσσερις κάθετες λωρίδες.
Κόβουμε και κάθε λωρίδα μπέικον σε τρία κομμάτια. (συν 1 για το 16ο)
Βάζουμε γέμιση σε κάθε παραλληλόγραμμο ζύμης και από πάνω της ένα κομματάκι μπέικον.

Πιέζουμε με βρεγμένα με λίγο γάλα δάχτυλα τις δύο άκρες να σχηματιστεί το πεϊνιρλί.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

2 Responses to “Μικρά Πεϊνιρλί”

  1. καλησπέρα εύχομαι καλά μαγειρέματα!!!το πάρε δώσε στην ελληνική κουζίνα με την δημιουργό του Τόνια έγινε μέλος στο όμορφο blog σας!!!!αν θέλετε ανταποδίδεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ!! Καλά μαγειρέματα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.