Ραβανί

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in ,

6 αυγά
1 ποτήρι λάδι (Ηλιέλαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
μερικές σταγόνες νερό και τη λεμονόφλουδα
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι.
Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και τέλος εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45περίπου λεπτά σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (αντιστάσεις).

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε σε κρύο ραβανί.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.