Μηλοπιτάκια τριανταφυλλάκια

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in , ,

του Άκη Πετρετζίκη φτιαγμένα από την XanVal
Για 16 κομμάτια
2 φύλλα σφολιάτα
5 μήλα
λίγο βούτυρο
λίγη καστανή ζάχαρη

Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 ξυλαράκι κανέλα

Για το βράσιμο των μήλων
1 λίτρο νερό
5 κσ ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνουμε στο νερό με τη ζάχαρη που βράζει για μερικά λεπτά μέχρι να είναι ευλύγιστα.
Σουρώνουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε με βούτυρο το κάθε φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Κόβουμε σε 8 λωρίδες και καταμήκος βάζουμε τα φετάκια των μήλων.




Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη θήκη μάφινς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (αέρα) για περίπου 30λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.


Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.