Συκώτι κρασάτο

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 · Posted in

Μισό κιλό συκώτι κομμένο σε λωρίδες
1φλ λευκό κρασί
το χυμό ενός λεμονιού και λίγο ξύσμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκ σκόρδο λειωμένο
ρίγανη
αλάτι πιπέρι
λίγο λάδι

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το συκώτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο ξύσμα από το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε
να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Μόλις μείνει μόνο με το λάδι του είναι έτοιμο.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.