Κόκορας κρασάτος

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012 · Posted in

Μισός κόκορας σε κομμάτια
2 φλ κόκκινο κρασί
1/2 φλ ξύδι
1 καρότο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
1 φύλλο δάφνης
2κσ αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τον κόκορα με το κρασί, το ξύδι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.
Στεγνώνουμε και σοτάρουμε αρκετά τα κομμάτια του κόκορα σε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε πήλινη γάστρα την οποία έχουμε πασπαλίσει με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τη μαρινάδα με τα λαχανικά και ψήνουμε για 1 ώρα (ελέγχουμε να έχει μαλακώσει) στους 200 βαθμούς (αέρα).
 
 

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.