250γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1φλ γάλα
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1φλ τριμμένο σκληρό τυρί
λίγο αλάτι, πιπέρι
για το στόλισμα
2 μεγάλες φέτες σαλάμι
πατέ ελιάς
1 ελιά
τυρί κρέμα
κέτσαπ
μαγιονέζα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγο από το αλεύρι και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ενδέχεται να αφήσουμε λίγο αλεύρι αν δούμε ότι έγινε πολύ πηκτό το μείγμα ή να προσθέσουμε λίγο γάλα για να αραιώσει. Παίζει ρόλο και το μέγεθος των αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (αντιστάσεις).
Η συγκεκριμένη φόρμα είναι σιλικόνης και δεν χρειάζεται βουτύρωμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. (Μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν το σερβίρουμε να το διακοσμήσουμε).
Οι μαύρες γραμμές έχουν γίνει με πατέ ελιάς, το άσπρο μέρος με τυρί κρέμα, η γλώσσα με κέτσαπ και το γύρω του στόματος με σος από μαγιονέζα και κέτσαπ σε αναλογία 2 προς 1. Κάτω από το σαλάμι των αυτιών λίγο βούτυρο για να μην φύγει το σαλάμι.
η φόρμα |
Που θα μπορούσα να βρω τη φόρμα μίκυ? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο amazon μνα βρεις
ΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη είναι σουβενίρ από ταξίδι στην Ντίσνευλαντ. Στο ιντερνέτ σε site του εξωτερικού θα έχει σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή