Σοκολατένια μάφινς

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 · Posted in ,



1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ κακάο
1κγ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1φλ ζάχαρη
100γρ βούτυρο
100γρ σταγόνες κουβερτούρα
1 αυγό
1φλ γάλα

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).
Ανακατεύουμε στο αλεύρι, το κακάο το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Από τις σταγόνες σοκολάτας, κρατάμε 1 κουταλιά τις σούπας και τις υπόλοιπες τις λιώνουμε μέσα στο βούτυρο το οποίο το έχουμε ζεστάνει.
Χτυπάμε το αυγό με ένα σύρμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα και το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ενσωματώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφινς πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας που κρατήσαμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.


Τάρτα Cheeseburger (με κιμά και τυρί)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 · Posted in , ,

Για τη ζύμη:
200γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 2κγ νερό
1 πρέζα αλάτι

1 1/2 φλ κιμάς μαγειρεμένος όπως για παστίτσιο
χωρίς όμως υγρά
4-5 φέτες τυρί για τοστ

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει και το αλάτι.
Θρυμματίζουμε το βούτυρο με τα δάχτυλα ώστε να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε και το αυγό ενσωματώνοντάς το στο μείγμα.
Ζυμώνουμε για λίγο και με γρήγορες κινήσεις κάνοντάς το ζυμάρι μια μπάλα.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Η ποσότητα ζύμης αρκεί για δύο τάρτες. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μισή, μπορούμε να τυλίξουμε την υπόλοιπη σε μεμβράνη και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και ντύνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο ένα λαδόχαρτο και σκορπίζουμε πάνω του φασόλια.
Ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 20 λεπτά.
Απλώνουμε πάνω στην τάρτα τον κιμά και από πάνω τις φέτες του τυριού.
Ψήνουμε για άλλα 7-8λεπτά.






Ζύμη για Πίτσα

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 · Posted in , ,


500γρ αλεύρι άσπρο σκληρό
8 γρ μαγιά σε σκόνη (2κγ)
300ml χλιαρό νερό
1κγ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι
και το υγρό της μαγιάς. Ρίχνουμε γύρω γύρω αλεύρι στο υγρό και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα.
Ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας , ανοίγουμε σε δίσκους και τους τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά.
Απλώνουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να ανέβει 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.




Αλμυρά μάφινς με τυρί και ζαμπόν

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 · Posted in , ,

2φλ αλεύρι για κάθε χρήση
1 αυγό
1 φλ τριμμένο ημίσκληρο τυρί ή γραβιέρα
1 φλ τριμμένο (στο χοντρό του τρίφτη) ζαμπόν ή παριζάκι
3/4 φλ γάλα
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 κγ μουστάρδα
λίγο πιπέρι
1 κσ μπέικιν πάουντερ

Ανακατεύουμε μπέικιν και το πιπέρι στο αλεύρι.
Σε μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα, το αυγό, το γάλα και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό  προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα.
Γεμίζουμε τις θήκες των μάφινς κατά τα 3/4 με το χυλό και ψήνουμε σε μέτριο (αντιστάσεις) προθερμασμένο φούρνο για 35' λεπτά περίπου.



e-syntagokosmos. Από το Blogger.